Стартира записването за нашето тенис училище

Имаме удоволстивето да ви съобщим, че записването за нашето тенис училище вече е факт! Всеки родител може да запише детето си в някоя от групите ни, които са разделени според различните възрасти.

Какво предлага тенис училище “Про Спорт”?

Всяка група се състои от максимум 8 деца, като не е нужно те да притежават собствена ракета – такава ще им бъде осигурена от клуба. Тренировките се водят от нашите треньори, които имат дългогодишен опит в работата с деца и богата практика в процеса по правилното развитие на техните умения и способности. Работи се по методика, която прилага както доказани, така и съвременни методи, които подпомагат развитието на малчуганите и подобряват техните качества. Треньорите ни провеждат упражненията така, че през цялото време да цари добро и приятелско настроение и децата да се забавляват.
В случай, че имате още въпроси или искате да получите повече информация, не се колебайте да попълните формата ни и ние ще се свържем с вас, за да ви отговорим.

Тенис УчилищеКакво е мини тенис?

Мини тенисът е система на обучение за млади тенисисти на Международната тенис федерация (ITF). Благодарение на нея деца на възраст между 3 и 10-годишна възраст имат възможността да се запознаят с основите на тениса и да навлязат в спорта по най-добрия начин.
За да се получи въведението в играта по възможно най-добрия начин, тренировките на децата се провеждат на по-малки кортове с по-малки мрежи, с по-ниско отскачащи топки и с по-малки ракети, които са изцяло съобразени с тяхната възраст и физически възможности. А за да поддържа интереса, амбицията и спортния им хъс и да ги учи на спортсменска игра, тенис клуб “Про Спорт” редовно организира турнири с награди за всички нива на мини тениса.
Най-лесният начин да запишете своето дете за нашето училище е чрез онлайн формата ни за записване. Очакваме ви 🙂

Ето и групите за обучение, които предлагаме:

Малчугани – от 3 до 5 годиини

“Малчугани” е първото ниво на мини тениса. Тук децата се запознават с основите на играта и се учат на важни физически качества като координация, баланс, контрол на ракетата и усет за отскока на топката.

Червено ниво – от 5 до 8 години

По време на червеното ниво децата започват да правят дълги разигравания и да прилагат на практика различни удари. С цел по-добра подготовка и по-лесно усвояване на основните техники тренировките се провеждат на по-малки кортове, като се играе с детски ракети и с топки, които са със 75% по-бавни от обикновените.

Оранжево ниво – от 8 до 9 години

Оранжевото ниво представлява най-добрият начин младите играчи да продължат своето развитие от червеното ниво. Разликата е, че тук се играе на по-голям тенис корт от този в предишната група, но в същото време по-малък от нормалния. Оранжевото ниво дава възможност на децата да обогатят своите умения и техника, като започнат вече да мислят и тактически. А заради това, че топките са с 50% по-бавни от нормалните, значително се подобрява и контролът върху тях.

Зелено ниво – от 9 до 10 години

По време на зеленото ниво децата започват да играят на кортове с нормални размери, с по-големи ракети и с топки, които са с близък до нормалния отскок. Това ниво обогатява тактическите и техническите познания и подготвя малките тенисисти за играта на големите. Зеленото ниво е последното от мини тениса.

Тенис училище “Про Спорт” —> http://tcprosport.bg/тенис-училище/