Оля Деянова: „Искам повече деца да усетят магията на тениса!“

Днес ще ви запознаем с младата и симпатична Оля Деянова – тя е един от главните треньори в тенис клуб „Про Спорт“, които работят с деца и ще водят тренировките от нашата съвместна инициатива с магазин за спортни стоки “Sport Depot”.
Както вече съобщихме, организираме 8 напълно безплатни тренировки по тенис, като в тях имат възможност да се включат 70 деца, които до този момент не са се докосвали до този спорт – 50 на възраст между 5 и 8 години и 20 – между 10 и 14-годишна възраст.

Как реши да започнеш работа като треньор?

Винаги съм искала да се занимавам с педагогика, да работя с деца, защото смятам, че това е едно от най-хубавите неща в тази професия! За мое огромно щастие мечтите ми се сбъднаха бързо, тъй като веднага след завършването си в НСА реализирах своите цели и до ден днешен работя като треньор на деца с огромно удоволствие!

Какво ти дава работата с деца и подрастващи?

Децата са най-хубавото нещо в моя живот! Тяхната безкрайна обич и всеотдайно доверие ми носят несравним заряд – зареждат ме с много положителна енергия и позитивно настроение. Когато влязат в корта, те за мен са като един пластелин и с много работа, търпение, разбиране, постоянство, подход и обич към тях виждам как от този пластелин започват да се получават желаните фигури. Удоволствието точно в този момент е несравнимо!

Защо избра да работиш в “Про Спорт”?

Започнах работа в клуба от самото му създаване – 7 май 2011 г. За мен беше от изключителна важност още от началото на своята кариера да намеря екип от квалифицирани и амбициозни млади хора, с които да имаме еднакъв поглед към нещата, еднакво виждане, да се сработим и да израснем заедно. И намерих точно това в “Про Спорт”. Професионализмът на всеки един член от екипа допринесе за това от малък и нов клуб бързо да се превърнем в един от водещите тенис центрове в България!

Има ли нещо, което искаш да кажеш на родителите, чиито деца все още не са се докоснали до тениса?

Искам да им кажа, че тайната за физическото и психическото здраве на едно дете се крие в това то да спортува повече. Спортът учи на дисциплина, изгражда среда, индивидуалност, характер, развива двигателни качества, влияе благоприятно върху мозъка и дава много позитивни емоции и весело настроение. А тенисът конкретно развива още важни качества като самостоятелност, спортсменство, концентрация и подобрява самочувствието и емоционалното здраве. С всяка следваща тренировка виждам тези промени при децата, а много пъти и родителите им са споделяли с мен радостта и гордостта си от тяхното израстване.
Искрено пожелавам на повече деца да успеят да усетят магията на тази прекрасна игра!

Все още не сте се записали за безлатните тренировки? Можете да го направите чрез онлайн формата!