Бранко Аврамовски – треньорът на Гергана Топалова

Както вече ви съобщихме, младата надежда да българския тенис – Гергана Топалова, започна да тренира в „Про Спорт“, а неин личен треньор е Бранко Аврамовски. Двамата заедно сформираха прекрасен и хармоничен тандем, който има всички предпоставки да превърне Гери в една от най-добрите национални състезателки по тенис на България. Екипът ни им пожелава да продължават да тренират със същия хъс, упоритост и постоянство, за да сбъднат заедно мечтите си и с всяка изминала година да успяват да покоряват нови и все по-големи върхове!
Гергана, започна подготовката си в Про Спорт под номер 290 в ранглистата на Международната Федерация по тенис (ITF). Само след няколко месеца работа и 2 турнира от категорията на ITF до 18г. в Египет, Гери успя да се изкачи дo 168-мо място в света. Амбицията на целия ни екип е догодина тя да се класира за турнирите от Големия шлем за юноши и девойки, като за целта трябва да влезе в топ 100. За изкачването на това високо стъпало на Гери и Бранко им предстоят много изтощителни тренировки. Но именно в упоритата работа се крие тайната на истинския спортен успех!

Кой е Бранко Аврамовски?

Бранко удря форхендПрофесионалната кариера на Бранко като треньор започва през 2006 г., когато завършва треньорския факултет в катедра „Футбол и тенис“ на Националната спортна академия (НСА) и успешно защитава бакалавърската си степен по Спортни науки. След това до 2009 г. работи като треньор по тенис и треньор по физическа подготовка и фитнес на тенис играчи към ТК “Малееви” в София.
През 2012 г. Бранко насочва професионалната си дейност към чужбина и до 2014 г. е треньор на националния отбор на Република Македония за момичета и момчета до 14 години. А от 2013 г. до 2016 г. е мениджър и старши треньор в турския тенис клуб “Side”,  Анталия. След това се завръща в България, за да започне работа с Гери Топалова.

Постижения

2013 – Европейски шампионат до 14 г., Пилзен, Чешка република
2012 – Турнир на Международната тенис федерация, Раковник, Чешка република – победител (Славчо Темелковски)
2012 – Турнир “Trophy of Belgrade” – трето място до 14 г. (Дария Крзовска, Славчо Темелковски)
2012 – Турнир “Reduta Cup Sofiа” на Европейската тенис организация, София, България – двойки / победител (Славчо Темелковски)
2012 – Турнир “Izida Cup Dobric” на Европейската тенис организация, Добрич, България – полуфиналист / самостоятелно и двойки (Славчо Темелковски)
2012 – Турнир “Willson Cup” на Европейската тенис организация, Киев, Украйна – четвърт финалист (Славчо Темелковски) – съосновател и треньор | Тенис клуб “Аврамовски”